Het wetenschappelijke bevolkingsonderzoek naar de vroege opsporing van hart- en vaatziekten.

ROBINSCA-MR van start!

30-04-19

Deze week is, na een lange periode van voorbereidende werkzaamheden, de ROBINSCA-MR studie van start gegaan. In deze studie wordt een MRI-scan van het hart verricht bij een deel van de ROBINSCA-deelnemers die een CT-scan hebben ondergaan (Interventiegroep B). In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt onderzocht of er met deze MRI-scan vroege aanwijzingen voor een dreigend hartinfarct of plotse hartdood gevonden kunnen worden.

Deelnemers aan de ROBINSCA studie die een CT-scan van het hart hebben ondergaan (Interventiegroep B) en die daarbij een kalkscore van 300 of hoger bleken te hebben, zullen per brief voor ROBINSCA-MR uitgenodigd worden. In eerste instantie zal een klein deel van de potentiƫle deelnemers een uitnodigingsbrief met informatie ontvangen. Dit aantal zal geleidelijk uitgebreid worden. Alle deelnemers aan ROBINSCA in interventiegroep B en een kalkscore van 300 of hoger zullen uiteindelijk een uitnodigingsbrief ontvangen.

Wij als onderzoekers van het ErasmusMC en het UMCG zijn zeer verheugd dat ROBINSCA-MR van start is gegaan en hopen met uw hulp waardevolle informatie te verzamelen over het ontstaan van ernstige hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct. Klik voor meer achtergrond informatie op de volgende link: https://www.robinsca.nl/robinsca-mr/algemeen/.

NB: deelname aan ROBINSCA-MR kan alleen op uitnodiging van de onderzoekers. U ontvangt vanzelf een brief, mocht u in aanmerking komen voor deelname.